Persoonlijk advies

Grote voorraad

Al 50 jaar dé fietspecialist

Sport fietsen

Resultaat 1–12 van de 77 resultaten wordt getoond

Sport fiets kopen

Ben je een sportieve fietser en op zoek naar de perfecte fiets voor jouw sport? Wij bieden een ruim assortiment van diverse modellen, verkrijgbaar in verschillende formaten van de beste merken. Ontdek de verschillende mogelijkheden, zodat jij je hobby op een passende sport fiets kan uitvoeren.

De functionaliteiten van een sport fiets

Een sport fiets onderscheidt zich door de geavanceerde functionaliteiten die zijn ontworpen om aan de eisen van een sportieve fietser te voldoen. De fiets is lichtgewicht en aerodynamisch, waardoor je snelheid kunt maken. Door de hoogwaardige versnellingssystemen, schijfremmen en stevige frames worden de prestaties geoptimaliseerd.

Onze assortiment in sport fietsen is veelzijdig en kan voor diverse activiteiten worden gebruikt. Of je nu wilt wielrennen, mountainbiken of aan triatlons wilt deelnemen: er is altijd een passende sport fiets. Het biedt snelheid, wendbaarheid en comfort.

Ons assortiment sport fietsen

Elke sport fiets uit ons assortiment is zorgvuldig geselecteerd uit toonaangevende merken en is gebouwd om topprestaties te leveren. We bieden fietsen van Bianchi, Domane, Emonda, Koga, Madone en Oltre. De fietsen zijn gecategoriseerd in drie verschillende groepen.

    • Racefietsen: deze fietsen zijn ontworpen voor snelheid en efficiëntie op verharde wegen. Ze hebben een lichtgewicht frame, dunne banden en een gebogen stuur. Dit zorgt voor een aerodynamische houding. Een racefiets is ideaal voor wielrennen, langeafstandsraces en snelle ritten op gladde wegen.
    • All terrain bikes: deze fietsen staan ook wel bekend als mountainbikes en zijn ontworpen voor off road avonturen. Ze hebben dikke banden, veringssystemen en krachtige remmen. Hierdoor zijn ze geschikt voor ruw terrein zoals bergachtige paden, modderige trails en afdalingen. Ze worden vooral gebruikt voor avontuurlijke ritten in de natuur.
    • Gravelbikes: deze fietsen zijn veelzijdig en te gebruiken op zowel verharde wegen als onverharde bospaden. Ze hebben bredere banden dan racefietsen, maar ze zijn slanker dan mountainbikes. Een gravelbike is perfect voor cyclocross races en avontuurlijke fietstochten vanwege hun stabiliteit en comfort op diverse terreinen.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een sport fiets?

Bij het aanschaffen van een sport fiets is het belangrijk om te letten op het juiste frame formaat dat past bij jouw lengte en lichaamsverhoudingen. Daarnaast kan er verschil zitten in het type sportfiets. Het kan bestemd zijn voor verschillende activiteiten en terreinomstandigheden. Hier is bijvoorbeeld het versnellingssysteem, het remsysteem, de banden en de zithouding op aangepast.

Kom gerust langs in onze winkel voor persoonlijk advies over fietsen voor jouw sport óf neem contact op met onze klantenservice voor antwoorden op je vragen.

Jouw sport fiets bij Riesewijk Tweewielers

Vind de perfecte sportieve fiets die bij jouw wensen en behoeften past. Bestel je fiets eenvoudig online of kom langs bij onze winkel in Deventer.