Nieuws / Blog

Maak je fiets winterklaar!

 

Met Luuk zijn tips komt je fiets moeiteloos de winter door! 

Het wordt kouder, natter en de dagen worden weer korter en dat betekent dat je fiets wat extra aandacht kan gebruiken. We hebben Luuk, onze chef werkplaats, gevraagd naar zijn beste tips om je fiets helemaal klaar te maken voor het najaar. Volg zijn advies en je komt het najaar en de winter zonder problemen door!

1. Banden met grip

“Check je bandenprofiel goed,” zegt Luuk. “Met versleten banden heb je minder grip, vooral op natte of gladde wegen. Als je banden te weinig profiel hebben, is het slim om ze te vervangen. Veiligheid gaat voor alles!”

2. Houd je remmen schoon en in topconditie

“In de winter slijten remmen sneller door het slechtere weer en alle modder en vuil op de weg,” vertelt Luuk. Vooral bij velgremmen is het belangrijk om ze schoon te houden. “Zand en vuil op je velgen werken als schuurpapier, waardoor je remblokjes sneller verslijten. Regelmatig schoonmaken kan slijtage flink verminderen. En als je merkt dat je remmen minder goed werken, laat je remblokjes dan op tijd vervangen!”

3. E-bike accu: binnen houden!

Een tip speciaal voor e-bikers: “Als de temperatuur onder de 7 graden komt, neem dan je accu mee naar binnen,” zegt Luuk. “Je accu presteert het best rond de 20 graden. Als je accu koud is, kan de actieradius zomaar met 40% afnemen. Dus leg ‘m lekker warm binnen, dan heb je de volle actieradius als je weer gaat fietsen!”

4. Wintercheck nodig?

Wil je helemaal zeker weten dat je fiets in topconditie is voor de winter? “Kom gewoon langs voor een wintercheck,” zegt Luuk met een glimlach. “Dan zorgen wij ervoor dat je fiets de kou en nattigheid aan kan!” Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Met Luuk’s tips kom je de winter door zonder gedoe!

Altijd wat sportiefs te beleven: Het laatste nieuws