Bakfiets

Actieve filters
Prijs
Voorraad

De bakfiets is de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Het biedt een milieuvriendelijke en praktische manier om onder andere kinderen of boodschappen te vervoeren. Als je overweegt om zo’n fiets aan te schaffen, ben je hier aan het juiste adres.

Toont alle 5 resultaten

 • Gazelle Makki C380 HMB Bakfiets 2024

  Gazelle Makki C380 HMB Bakfiets 2024

  4.999,00
 • Batavus Bakfiets FIER 3 ENVIOLO SMOKINGBLACK

  Batavus Bakfiets FIER 3 ENVIOLO SMOKINGBLACK

  4.749,00
 • Kettler Cargoline HT 600 Bakfiets

  Kettler Cargoline HT 600 Bakfiets

  6.999,00
 • Batavus Bakfiets FIER 2 NX5 SMOKINGBLACK

  Batavus Bakfiets FIER 2 NX5 SMOKINGBLACK

  4.349,00
 • Gazelle MAKKI C380 Connected Bakfiets

  Gazelle MAKKI C380 Connected Bakfiets

  5.199,00

Waarom een bakfiets?

Een bakfiets is de perfecte oplossing voor gezinnen die op zoek zijn naar een praktische en gezonde manier van vervoer. Ze zijn ideaal voor het vervoeren van kinderen, boodschappen of zelfs huisdieren. Zoals de naam natuurlijk al zegt, biedt de bakfiets een ruime en veilige bak aan de voorkant van de fiets. Hierdoor kun je moeiteloos al je benodigdheden vervoeren zonder zorgen te maken over ruimtegebrek. Als je van plan bent om een bakfiets te kopen, is het handig om van een aantal opties en mogelijkheden op de hoogte te zijn. Hierdoor kies je de beste bakfiets die bij jou wensen past.

Type bakfiets

Een bakfiets is in verschillende soorten beschikbaar, maar er zijn drie varianten het meest voorkomend.
Tweewielig: deze heeft twee wielen aan de voorkant en zijn wendbaarder dan driewielige modellen. Ze zijn ideaal voor stedelijke omgevingen en smalle straten.
Driewielig: deze variant biedt meer stabiliteit en is vaak ruimer. Deze is perfect voor het vervoeren van zware ladingen of meerdere kinderen.
Elektrisch: als je extra hulp wilt bij het trappen, overweeg dan een elektrische. Deze modellen zijn uitgerust met een elektrische motor die je kunt inschakelen wanneer dat nodig is.

Grootte van de bak

De grootte van de bak in de bakfiets is belangrijk, afhankelijk van waarvoor je hem wilt gebruiken. Als je van plan bent om veel bagage of meerdere kinderen te vervoeren, is een grotere bak een goede keuze. Voor stadsgebruik kan een compactere bak handiger zijn.

Materiaal en gewicht

De bakfietsen zijn meestal gemaakt van staal of aluminium. Staal is robuust en duurzaam, maar kan zwaarder zijn. Aluminium is lichter, maar kan iets minder sterk zijn. Kies het materiaal dat het beste past bij je behoeften en de verwachte gebruikssituatie.

Versnellingen

Denk na over het aantal versnellingen dat je wilt. Als je in een heuvelachtig gebied woont, zijn meer versnellingen handig. In vlakke gebieden kun je waarschijnlijk met minder versnellingen uit de voeten.

Bakfiets prijs

De prijs van een bakfiets kan sterk variëren. Dit is afhankelijk van het merk, het model en de extra functies. De gemiddelde startprijs is €1.000, wat kan uitlopen tot €5.000 of meer. Dit is afhankeljk van de specificaties.

Vind de bakfiets die bij jou past

De bakfiets is een fantastische optie voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en praktische manier van vervoer. Het kiezen van de juiste fiets heeft wat aandacht nodig. Lees je in over onder andere de verschillende types, de groottes, het materiaal en het budget. Gelukkig is er een ruime keus aan bakfietsen bij Riesewijk die aan verschillende behoeften en voorkeuren voldoen.

Voordat je een definitieve beslissing neemt, raden we aan om verschillende modellen te vergelijken, proefritten te maken en reviews van andere bakfiets gebruikers te lezen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je de fiets vindt die het beste past bij jouw levensstijl en behoeften. Geniet van het plezier van fietsen en het gemak van een bakfiets voor al je dagelijkse avonturen!

Bestel vandaag nog je fiets via onze website. Wil je liever eerst een proefrit maken? Dat kan! Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel.