Nieuws / Blog

Fiets mee op vakantie? Hier zijn Niels’ beste tips!

Fiets mee op vakantie? Hier zijn Niels’ beste tips!

Bij Riesewijk Tweewielers houden we ervan om op avontuur te gaan, net als jij! Wat is er beter dan je fiets mee te nemen op vakantie en de omgeving op twee wielen te verkennen? Maar voordat je op pad gaat, moet je fiets klaar zijn voor het avontuur. Onze monteur Niels heeft een paar top tips voor je:

Tip 1: Check je remmen “Veiligheid voorop! Je wilt niet alleen snel naar beneden racen, maar ook veilig kunnen stoppen. Controleer je remmen en vervang versleten remblokjes op tijd.”

Tip 2: Inspecteer je banden “Zorg dat je banden in goede staat zijn. Kijk uit voor droogtescheurtjes aan de zijkanten. Als je scheurtjes ziet, vervang dan je binnen- en buitenbanden. In warme landen kunnen banden door de luchtdruk uitzetten, dus pomp ze niet te hard op.”

Tip 3: Denk aan je bestemming “Ga je de bergen in of blijf je aan de kust? In de bergen heb je stevige banden en goede remmen nodig, terwijl je aan de kust comfortabel wilt rijden op vlakke wegen.”

Zeker weten dat alles goed is? Kom langs! Wil je er zeker van zijn dat je fiets helemaal klaar is voor de vakantie? Kom dan langs bij Riesewijk Tweewielers. We checken je fiets grondig, zodat je zonder zorgen op pad kunt.

Nog een paar extra tips voor onderweg:

  • Neem een reparatieset mee: Zorg voor een pomp, bandenlichters en een reservebinnenband.
  • Bescherm je fiets tijdens transport: Gebruik een goede fietsendrager en bescherm je fiets tegen krassen.
  • Plan je route: Weet waar je heen gaat en houd rekening met het weer en de route.

Geniet van je vakantie en veilige kilometers gewenst van het team van Riesewijk Tweewielers!

Altijd wat sportiefs te beleven: Het laatste nieuws