Nieuws / Blog

Interview met onze chauffeur Gerard

Interview met onze chauffeur Gerard

Bij Riesewijk Tweewielers zijn we trots op ons team en vandaag stellen we Gerard aan jullie voor. Gerard werkt nu 1,5 jaar bij ons als chauffeur en is sinds deze week op de weg met onze gloednieuwe bus. We spraken met hem over zijn werk en de nieuwe aanwinst.

Gerard, kun je ons iets vertellen over je achtergrond en hoe je bij Riesewijk Tweewielers bent begonnen?

“Natuurlijk! Voordat ik bij Riesewijk kwam werken, heb ik 46 jaar in de zorg gewerkt. Toen ik met pensioen ging, merkte ik al snel dat het thuis te stil voor me was. Een van mijn buurtgenoten was de vorige chauffeur bij Riesewijk en hij wilde stoppen. Omdat ik graag weer iets wilde doen, ben ik sindsdien een paar dagen per week als chauffeur aan de slag gegaan.”

Wat vind je leuk aan je werk als chauffeur bij Riesewijk Tweewielers?

“Ik geniet enorm van het autorijden en het contact met mensen. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het ophalen van fietsen voor reparatie bij mensen thuis en ze daarna weer terugbrengen. Soms haal ik ook bestelde fietsen op bij andere collega fietsenwinkels. Het is een afwisselende baan en ik vind het geweldig om te doen.”

Wat zijn je gedachten over de nieuwe bus waar je sinds deze week mee gaat rijden?

“Ik vind het super! Een andere collega-fietsenwinkel heeft dezelfde bus en ik heb er al in gezeten; hij rijdt heerlijk. Het is een automaat, wat betekent dat ik nu nog rustiger kan rijden. Ik kijk uit naar veel leuke kilometers in de nieuwe bus en verwacht de komende jaren nog lekker door te gaan. Stilzitten is niets voor mij!”

Wat maakt je werk bij Riesewijk Tweewielers zo bijzonder?

“Het leukste aan mijn werk is het contact met de klanten en de afwisseling. Elke dag is anders en ik kan niet stilzitten. Het voelt goed om mensen te helpen en hun fietsen in topconditie terug te brengen. De nieuwe bus gaat het werk nog leuker en makkelijker maken.”

Tot slot, wat zijn je plannen voor de toekomst bij Riesewijk?

“Ik zie mezelf dit werk nog jaren doen. Zolang ik gezond blijf en kan rijden, blijf ik graag bezig. Ik ben blij om met de nieuwe bus op pad te gaan en nog meer klanten blij te maken met onze service.”

Altijd wat sportiefs te beleven: Het laatste nieuws