Nieuws / Blog

Welke framemaat voor een racefiets is juist?

Het kiezen van de juiste framemaat voor je racefiets is cruciaal voor een comfortabele en efficiënte rit. Bij het bepalen van de juiste maat spelen verschillende factoren een rol. Laten we eens kijken waar je op moet letten om de perfecte framemaat te vinden.

Lichaamslengte en binnenbeenlengte

De basis voor het bepalen van de framemaat begint bij je lichaamslengte en binnenbeenlengte. Deze twee maten geven je een goede indicatie van welke framemaat het beste bij jou past. Meet je lichaamslengte en binnenbeenlengte nauwkeurig op, want dit zijn de fundamenten voor een comfortabele rit.

Geslacht: Verschillen tussen mannen en vrouwen

Het geslacht speelt ook een rol bij het kiezen van de juiste framemaat. Hoewel een man en een vrouw van 180 cm beide dezelfde lichaamslengte hebben, hebben ze vaak een verschillende framemaat nodig. Dit komt doordat vrouwen doorgaans een hoger zittend bekken hebben dan mannen, wat invloed heeft op de ideale fietsafmetingen.

Reikwijdte vs. opbouwhoogte van de racefiets

Het frame van een fiets heeft twee belangrijke maatpunten: de reikwijdte en de opbouwhoogte. Bij een grotere maat fiets wordt niet alleen de hoogte, maar ook de lengte van het frame aangepast. Dit betekent dat een grotere fiets niet alleen hoger, maar ook langer is. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar de hoogte te kijken, maar ook naar de lengte van het frame.

Persoonlijk advies is onmisbaar

Hoewel je met bovenstaande gegevens een goede inschatting kunt maken, is het kiezen van de juiste framemaat geen exacte wetenschap. Elk lichaam is anders, en de perfecte framemaat hangt af van diverse persoonlijke factoren. Daarom is het altijd aan te raden om naar de winkel te komen voor een deskundige meting en advies.

Voorkom fietspijn en verbeter je ervaring

Heb je last van je onderrug of nek tijdens het fietsen? Dan kan het zijn dat je niet de juiste houding of framemaat hebt. Bij Riesewijk Tweewielers helpen Jan en Wouter van onze afdeling Sport Bikes | Next Level je graag om de beste framemaat te vinden. Zo voorkom je een miskoop en beleef je de beste ervaringen op je nieuwe fiets.

Kom langs in de winkel

Voor een nauwkeurige meting en persoonlijk advies kun je het beste naar de winkel komen. Onze experts zorgen ervoor dat jouw fiets perfect op jouw lichaam wordt afgestemd, zodat je altijd met plezier kunt fietsen. Een goede framemaat is essentieel voor een optimale fietservaring en wij helpen je graag om de juiste keuze te maken.

Dus, op zoek naar de perfecte racefiets? Kom naar Riesewijk Tweewielers en laat je deskundig adviseren. Zo ben je verzekerd van de beste fietsbeleving!

Altijd wat sportiefs te beleven: Het laatste nieuws